Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

SOLD OUT

Beershop Heremans is meer dan alleen maar verkopen van Belgische speciaalbieren.  Er wordt ook zelf bier gebrouwen.  De bieren die gebrouwen worden, zijn echter enkel voor eigen gebruik en mogen omwille van de accijnswetgeving niet worden verkocht of uitgedeeld.

"Hobbybrouwerij Maella den Uyl" is ontstaan doordat twee vrienden samen een brouwcursus hadden gevolgd bij VAW Westerlo en de smaak van het thuisbrouwen te pakken kregen.  De naam van de brouwerij is er gekomen doordat de ene in Grasheide woont (vandaar Maella, afgeleid uit de parochienaam).  De andere woont in Schriek en daar komt de uil van.  De eerste keren werd er nog gebruik gemaakt van de kookpotten van de chiro.  Deze werden echter al snel vervangen door afgedankte biervaten die verkregen waren bij één of andere brouwerij.  Die werden dan omgevormd tot kookketel en filterkuip.  Ondertussen zijn er al meerdere bieren uit de ketels gevloeid, met goede resultaten.  Ze kregen namen zoals Blonde Maella, Stoute uil, Donkere uil, Sneeuwuil, Kerstuil, Hiboeseris, Bleke gersten, Braggeleir,...

In oktober 2013 werd een donker bier gebrouwen en kreeg de naam "Brownie". Deze werd ingediend op de wedstrijd van de Hagelandse Hobbybrouwers georganiseerd door 't Alternatief. Het bier werd bekroond met een bronzen oorkonde en kreeg als score 76/100.

Brouwseizoen 2013-2014: Brownie, Bleke gersten, Braggeleir, 20jaar PBK

Brouwseizoen 2014-2015: Gele Bowt, Froeti Abbi, Brownie II, Saison de Schrieck, Ardenner, Wandelier

Brouwseizoen 2015-2016: den Uyl donker, den Uyl blond, den Uyl tripel, F16'ke, Preuteleute, Wandelier, Bad Moon Rising

Brouwseizoen 2016-2017: Uyl blond, Uyl winter, Smokey owl, Bad moon rising, Trigrain tripl, 4x4

Brouwseizoen 2017-2018: sterken Uyl, d'Uylehoevebier, Trigrain tripl, Bad moon rising